-
Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #3: navigaatioalueet ja navigation landmark
Navigation landmark? Main landmark? Tekstin ja kuvien lisäksi verkkosivuilla on kosolti muuta sisältöä auttamassa käyttäjää sivuston selaamisessa. Esimerkiksi perinteiset ja luotettavat navigaatio-alueet kertovat käyttäjälle millä sivuston osa-alueella he liikkuvat. Katsotaanpa tarkemmin saatavilla…
marraskuu 24, 2020 -
Sketch, Figma vai Zeplin? Graafisen suunnittelijan työkaluvalinnat
Kehittäjillä on nykyään kosolti työkaluja pakissaan sovelluksiinsa käyttöliittymänäkymien luonnostelusta prototyyppien luomiseen ja graafisten luonnosten jakamiseen. Voisin listata tähän tusinan verran suunnittelusoftia, mutta kaikkien niiden käyttöohjeiden muistaminen aiheuttaisi vain turhaa päänsärkyä. Käydään siis…
lokakuu 30, 2020 -
Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #2: Typographia
Typografia on tapa visualisoida kirjoitettua kieltä. Nyt on uusi aikakausi tämän ikivanhan taiteenmuodon elämänkaaressa. Meidän täytyy päättää milloin haluamme säilyttää vanhat design-käytännöt ja milloin poiketa niistä. Tämä artikkeli, yhdessä koko tämän blogisarjan…
lokakuu 28, 2020 -
Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #1: HTML-rakenne
Web-saavutettavuudessa verkkosivujen konepellin alla on kosolti käyttäjälle näkymättömiä HTML-elementtejä. Kolmen kärjessä ovat Doctype, lang ja title-elementit. 1. Mitä on saavutettavuus? Aloitetaanpa muutamalla määrittelyllä. Saavutettavuus meidän aineellisessa maailmassa on ympäristön käyttökelpoisuutta mahdollisimman monelle…
lokakuu 2, 2020 -
Android-saavutettavuus – kolme kehittäjän vinkkiä
Seniorikehittäjänä olen työskennellyt lukuisissa projekteissa ja valitettavasti lähes yhtä monessa ei olla otettu ollenkaan huomioon Android-saavutettavuutta. Kohta on kuitenkin jo usealle organisaatiolle pakko: 23. kesäkuuta 2021 astuu voimaan EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka tarkoituksena…
elokuu 15, 2020 -
Tätä tapahtumaa ei peruttu – Apple WWDC 2020
Applen toimitusjohtaja Tim Cook nousi maanantaina tyhjän yleisön eteen aloittaen vuoden isoimman Apple-tapahtuman: World Wide Developers Conferencen. Ennen siirtymistä Applen tuotepäivityksiin WWDC 2020:ssa, Cook ennalta-arvattavasti jakoi ajatuksiaan Yhdysvaltain poliittisista levottomuuksista sekä COVID19-tilanteesta.…
kesäkuu 24, 2020 -
Ohjelmointikielet Suomen mobiilikehityksessä 2020 – Osa #4: React Native
Viimeisessä pääteknologiaosassa vaihdetaan tyystin perspektiiviä. Kaikki aikaisemmat julkaisun osat ovat olleet alustakohtaisia, keskittyen yhteen natiiviohjelmointikieleen. Alustakohtaisista ratkaisuista siirrytään valintaan, joka kattaa molemmat päämobiilialustat, vieläpä yhdellä kielellä. Näin yksittäisistä natiiviohjelmointikielistä siirrytään Web-pinon puolelle…
kesäkuu 5, 2020 -
Ohjelmointikielet Suomen mobiilikehityksessä 2020 – Osa #3: iOS Swift & Objective-C
Kahdessa edellisessä osassa käsiteltiin molempia Android™-natiivisovelluskehityksen pääohjelmointikieliä: Kotlinia™ ja Javaa™. Tässä vaiheessa julkaisusarjaa hypätään sen toisen suuren mobiilialustan puolelle ja tutkitaan mitä sen natiivikielille kuuluu. Aiheina siis tällä kertaa ovat iOS Swift®…
toukokuu 26, 2020 -
Ohjelmointikielet Suomen mobiilikehityksessä 2020 – Osa #2: Android Java
Android™ Java® oli ihan viime aikoihin saakka se ainoa oikea ohjelmointikieli Android-sovelluskehityksessä. Nykyisin työkaluvalikoima on laajempi, sisältäen aiemmin mainitun Kotlinin™ lisäksi mm. myös Web-pinon ratkaisuja. Jos vaihtoehtoja löytyy ja Kotlin nakertaa rivakasti…
toukokuu 8, 2020 -
Sign in with Applen takaraja siirretty kesäkuun loppuun sovelluspäivityksille – tietopaketti sinulle
Jos sovelluksesi käyttää kolmannen osapuolen kirjautumispalveluita ja Sign in with Apple ei ole tässä paketissa mukana, ei mobiiliratkaisusi todennäköisesti enää pääse läpi App Storen seulasta kesäkuun jälkeen. Tiivistettynä: Sign in with Applen…
huhtikuu 29, 2020
Haku
Tags
Kategoriat
- Accessibility (1)
- Accessibility (1)
- Android (8)
- Android Java (1)
- Android Kotlin (1)
- Apple (3)
- Asiakkaat (3)
- Development Guide to Web Accessibility (1)
- iOS Objective-C (1)
- iOS Swift (1)
- iPhone (5)
- Kanaliiga (2)
- Kouvola (1)
- Lahti (1)
- Markkinointi (5)
- Meeting Assistant (1)
- Mobiili (12)
- NHL20 (1)
- Ohjelmointikielet Suomen mobiilikehityksessä 2020 (4)
- Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen (2)
- Punos Squad (11)
- punossquad (11)
- React Native (4)
- React Native (1)
- Rekrytoinnit (6)
- Saavutettavuus (2)
- Teknologiatapahtumat (1)
- Web (2)
- Yritys (8)
Latest Posts
- Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #3: navigaatioalueet ja navigation landmark
- Sketch, Figma vai Zeplin? Graafisen suunnittelijan työkaluvalinnat
- Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #2: Typographia
- Opas verkkosivuston web-saavutettavuuteen osa #1: HTML-rakenne
- Android-saavutettavuus – kolme kehittäjän vinkkiä