Image
Punos Mobile tarjoaa tulevaisuuden softatähdille loistavan kasvupaikan!

Harjoittelussa Punoksella: oikeita töitä kansainvälisille asiakkaille

Juhani Lammi, 01/03/2019

Tulin Punokselle keväällä 2016 harjoittelijana Metropolia AMK:sta, jossa olin suorittamassa tietotekniikan insinöörin tutkintoa. Aloittaessani hieman jännitti se, että minkä tason tehtäviä saan tehdäkseni ja pystynkö niistä kunnialla suoriutumaan. Loppujen lopuksi työtehtäviä tuli monipuolisesti, ja vaikka niiden joukossa oli haastaviakin hommia, neuvoja oli saatavilla ja kaikista selvittiin!

Oman talon softia ja kansainvälisiä konsulttiprojekteja

Harjoittelujakson aikana pääsin tutustumaan lähemmin yrityksen omiin ohjelmistotuotteisiin, kuten tehomyyjille suunnattuun Meeting Assistant -mobiilisovellukseen. Tämän lisäksi pääsin heti mukaan globaaliin projektiin, jossa tein yhteistyössä australialaisen konsulttifirman kanssa tuotetta paikalliselle asiakkaalle.

Kehityin erittäin paljon harjoittelujakson aikana ja saan kiittää Punosta siitä. Tekniikoita tuli käytettyä monia, mukaanlukien HTML, Java, JavaScript ja CSS.

Yleisesti ottaen harjoittelu oli hyvä siinä mielessä, että se ei ollut tylsää, yksitoikkoista naputtelua vaan töitä pääsi tekemään ihan oikeasti.

Harjoittelusta työntekijäksi vastuullisiin projekteihin

Harjoittelujakson päätyttyä päätimme molemminpuolisesti jatkaa työsuhdetta ja olenkin siitä asti työskennellyt Punoksella. Heti alussa pääsin mukaan mielenkiintoiseen ja haasteelliseen Android-projektiin paikalliselle asiakasyritykselle. Projektissa toteutettiin Android-sovellus alusta alkaen ja itselläni oli tiimissä vastuullinen rooli.

Opiskeluni otettiin alusta asti kannustavasti huomioon, mikä tarkoitti opintojen suorittamista töiden ohessa ja osa-aikaista työskentelyä. Jousto toimii allekirjoittaneella hyvänä motivoijana suorittaa opinnot loppuun mahdollisimman nopeasti. Lisäksi opintoja on pyritty tukemaan projektien avulla ja opinnäyteyhteistyön myötä.

Millaista Punoksella työskentely on?

Yleisesti projektitöitä on Punoksella monenlaisia. Osassa ollaan läheisesti asiakkaan kanssa tekemisissä asiakkaan tiloissa työskennellen, kun taas osassa tehdään enemmän etätyötyyppisesti töitä omalta toimistoltamme käsin. Omissa projekteissani olen pitkälti työskennellyt toimistoltamme käsin.

Työssä on päässyt työskentelemään monissa eri ympäristöissä ja useiden eri tekniikoiden parissa, mikä on aina hyvä asia oman osaamisen kehittymisen kannalta. Punoksella kannustetaan oppimaan uusia tekniikoita ja nämä tulevatkin työn ohessa tutuiksi.

Tarjolla on uusimpia laitteita, kuten VR-lasit, Alexa/Echo, LEAP 3D -ohjain, Raspberry PI ja Arduino, jolla voi kehitellä ja kokeilla uusia ideoitaan. Tähän myös Punoksella panostetaan, jotta jokaisen oma innovatiivisuus pääsee valloilleen!

Kokonaisuutena Punoksella työskentely on ollut todella mukavaa! Meillä on hyvä ja rento ilmapiiri sekä osaava porukka, johon voi tukeutua haasteiden edessä. Välillä osataan ottaa myös rennosti. Toimistolla onkin ‘leffahuone’, joka on varustettu videotykillä, pelikonsoleilla ja muulla kivalla.

Juhani Lammi
Software Developer