Valitettavan usein tunteita pidetään vastakohtana järjelle, varsinkin mitä tulee liiketoimintaan. Tämän harhaluulon takia moni työntekijä etääntyy itsestään eli toimii tavoilla, jotka eivät ole itselleen luontevia. Tunteita tukahduttavat työpaikat eivät yksinkertaisesti ole kivoja. Kyvyttömyys luottaa tunteisiinsa on viimekin kirjoituksessani mainitsemani epävarmuuden ytimessä.
Kuitenkin voidakseen tehdä järkeviä päätöksiä, jokainen tarvitsee myös tunteitaan. Itseasiassa ne ovat samankaltaisia fyysisiä prosesseja kuin tietoinen ajattelukin. Tunnekokemukset selittävät esimerkiksi, miksi toinen vaihtoehto vaikuttaa toista paremmalta, vaikka tarkkaa syytä on vaikea sanoittaa. Kuuluisa mutu-tuntuma ei siis ole kokonaan sivuutettava asia, joskaan siihen ei kannata yksinään luottaa tärkeissä päätöksissä.
Forbes otti artikkelissaan esille ystävällisyyden merkityksen nykyaikaisessa johtamiskulttuurissa. Artikkelin mukaan vain vaivaiset yksi 2000:sta tunnekylmästä johtajasta on toimeliaisuuden huippuneljänneksessä. Huomaavaisuus on siis valttia, häikäilemättömyys ei.
Punoksella tämä on tunnistettu. Kulttuuri toimistollamme voi vaikuttaa suurten yritysten menoon tottuneille poikkeuksellisen rennolta. Tämä ei tarkoita, ettemmekö tunnista vastuutamme asiakkaillemme – päinvastoin: ymmärrämme oman hyvinvointimme merkityksen laadukkaiden ratkaisujen luomiseksi. Voit katsoa lisää Punos-hengestä oheisesta videosta.
P.S. Etsimme jatkuvasti uusia kykyjä – jos haluat tietää, mitä meillä on tarjota, ota yhteyttä ja keitetään kahvit.