Image
Image

WWDC21 Swift-kehittäjä, katso ainakin nämä!

Samu Mukkala, 16/06/2021

WWDC 2021 toi paljon uusia ominaisuuksia Swiftiin. Listaan tässä artikkelissa omasta mielestäni tärkeimmät niistä. Vietin viime viikon katsellen useita itseäni kiinnostaneita webinaareja ja videoita, ja sama tahti jatkuu myös tällä viikolla, kun yritän saada kaiken mahdollisen irti WWDC:stä.

Swiftin uudet ominaisuudet
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10192/

Suosittelen aloittamaan tästä, jotta pääset kärryille siitä mitä kaikkea on tulossa.

Meet async/await on Swift
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10132/

Async/await tulee Swiftiin! Jotta ymmärtäisit, mitä tämä tarkoittaa, aloita esittelyvideolla. Sen jälkeen onkin tarjolla useita eri sessioita, jotka käsittelevät async/wait -ominaisuutta lukuisten eri käyttötapausten pohjalta.

Mielestäni parhaimmat sessiot olivat seuraavat:

“Use async/await with URL Session”
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10095

Tässä kerrotaan kuinka päästä eroon callback-helvetistä, johon nykyisin ajaudutaan kun käsitellään verkkoliikennettä.

“Explore structured concurrency in Swift” https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10134
Tämä kannattaa katsoa, jos haluat parantaa sovellusten suorituskykyä käyttämällä rinnakkaisia tehtäviä (task). Myös uusi async/await-toiminnallisuus liittyy kiinteästi tähän.

“Meet AsyncSequence”
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10058

Async/awaitin mukana tuli uusi AsyncSequence, joka mahdollistaa arvojen iteroimisen sitä mukaan kun arvoja saadaan.

Ja olihan siellä paljon muutakin! Käy katsomassa myös muut Meet async/await on Swift -tallenteet. Käy katsomassa myös muut Meet async/await on Swift-tallenteet.

What’s new in Foundation
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10109/

Foundation sai joitakin uusia ominaisuuksia lokalisointipuolelle sekä paremman monikkojen-tuen. Lisäksi DateFormatterin käyttö muuttuu aika lailla. Jokaisen iOS-kehittäjän kannattaa katsoa tämä sessio.

Analyze HTTP traffic in Instruments
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10212/

Uusi Xcode tuo mukanaan paremmat keinot analysoida HTTP-liikennettä käyttäen Instrumentsin Network templatea. Aikaisemmin Applella ei ollut tarjota omaa työkalua tähän, mutta tänä vuonna tilanne muuttuu. Uusi työkalu näyttää erittäin lupaavalta, enkä malta odottaa että pääsen kokeilemaan sitä kunnolla.

What’s new in SwiftUI
https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2021/10018/

On selvää, että SwiftUI tulee olemaan jatkossa Applen alustojen käyttöliittymien koodaustapa. Tänä vuonna siihen tuli paljon uusia toiminnallisuuksia ja suorituskykyparannuksia. Mielestäni ei ole enää mitään syytä olla käyttämättä sitä uutta projektia aloittaessa.

Punos on julkaissut SwiftUIsta eillisen blogipostauksen. Voit lukea artikkelin osoitteesta: https://www.punosmobile.com/blog/swiftui-valmis-kehittajille-2021/