Mikä on Kotlin?

Avain Androidiin

Kotlin on Googlen virallisesti tukema Androidin kehityskieli. Osana Androidin ns. natiivikehitystä Kotlinin avulla voidaan tuottaa tehokkaita sovelluksia Androidille. Natiivisovellusten suorituskyky on yleensä korkeampi verrattuna ei-natiiveihin vastaaviin. Lisäksi Android-alustan tarjoamat uusimmat toiminnallisuudet ja työkalut ovat nopeasti kehittäjien käytettävissä. Natiivikielillä päästään helposti käsiksi laitteen teknisiin resursseihin, esimerkkeinä mainittakoon kamera, Bluetooth ja GPS.

Modernia sovelluskehitystä

Ohjelmointikielenä Kotlin tunnetaan käytännöllisyydestä, varmuudesta ja yhteensopivuudesta ja sitä voidaan käyttää mm. Javan tai Javascriptin tilalla. Mobiilisovellusten lisäksi Kotlin taipuu myös työpöytä- ja palvelinohjelmistoihin. Käytännössä Kotlinin voidaankin sanoa olevan nykyaikaisempi muoto 90-luvun puolivälissä julkaistusta Javasta. Parannukset näkyvät elävässä elämässä yhä laadukkaampina sovelluksina ja tehokkaampana kehitystyönä. Siksi yrityksemme pitää Kotlinia ensiluokkaisena työkaluna uusien Android-sovellusten kehittämisessä.

Milloin kannattaa valita Kotlin?

Vaikka Kotlin-ohjelmointikieli ei ainakaan vielä sovellu iOS:lle, on se erinomainen valinta, jos tarkoituksena on kehittää vain Android-sovellus. Tällöin myös React Nativen kaltaisten monialustakehysten tarjoamia hyötyjä ei tarvita. Kotlin saattaa hyvin olla oiva ratkaisu Android-puolelle myös silloin, kun tavoitteena on mahdollisesti kehittää natiivisovellus tulevaisuudessa Androidin lisäksi myös iOS:lle. Tällöin iOS-puoli todennäköisesti kehitettäisiin Swiftillä. Toisaalta, tällaisessa tapauksessa voi olla syytä harkita myös React Nativea.

Lisäksi Kotlinilla toteutettu natiivisovellus on hyvä lähestymistapa, kun tarkoituksena on kehittää laitteen resursseja ja ominaisuuksia runsaasti hyödyntävä sovellus tai sovellus jolta vaaditaan erityistä kestävyyttä ja suorituskykyä.

Asiantuntijamme valitsee kanssasi aina liiketoimintaasi sopivimman teknisen vaihtoehdon. Ota yhteyttä, niin voimme yhdessä keskustella tarpeistanne.

Suorituskyky

Natiivisovellukset ovat tyypillisesti suorituskyvyltään monialustakehyksiä parempia.

Optimaalinen ratkaisu Androidille

Kaikki natiiviominaisuudet ovat suoraan käytössäsi.

TOTEUTA IDEASI KANSSAMME