Ennakoivaa terveydenhoitoa – My Nightingale -mobiilipalvelun referenssi

Nightingale Health haastoi perinteiset terveysalan toimijat yhteistyössä Punos Mobilen kanssa.

Suurin osa Suomen ja koko maailman väestön kuolleisuudesta johtuu täysin ehkäistävissä olevista kroonisista sairauksista. Ratkaisuna tähän suomalainen Nightingale Health lähti rohkeasti haastamaan perinteistä oireiden hoitoon perustuvaa terveydenhoitoa verianalyysipalvelulla, jonka keskiössä toimii My Nightingale -mobiilisovellus.

My Nightingale kokoaa tilannekatsauksen asiakkaan terveyteen suoraan hänen omaan matkapuhelimeensa. Terveyden yleisindeksin lisäksi applikaatio jakaa käyttäjän hyvinvoinnin kuuteen eri osa-alueeseen. Sovellus myös selittää näihin vaikuttavat veriarvot maallikollekin ymmärrettävästi.

Yrityksen teknologia oli aikaisemmin ollut lähinnä tutkimuskäytössä, joten sovellus oli samalla avaus kuluttajamarkkinoille. Punoksen asiantuntija Tomi Tandefelt oli mukana Nightingale Healthin uudessa alanvalloituksessa lähes alusta asti.

Tomi Tandefelt, Mobile Developer, Punos Mobile:

My Nightingale -projektissa ei pelkällä teknisellä tietotaidolla pitkälle pötkinyt, vaan ymmärrystä vaadittiin myös sekä asiakkaan liiketoiminnasta että lääketieteellisestä datasta. Mobiiliratkaisuun päädyttiin, sillä se oli asiakkaalle helpoin ja käytännöllisin tapa vastaanottaa verianalyysin tulokset. Lääketieteellisenä tuotteena My Nightingale on myös alan regulaation piirissä, joka toi projektiin omia vivahteitaan.

Tiimin teknologiavalinnaksi muodostui React Native, sillä tavoitteena oli alusta alkaen saada sovellus samalla koodilla sekä Android- että iOS-alustoille. Näin pystyimme vastaamaan parhaiten sekä teknisiin että projektin sisäisiin vaatimuksiin.

Työmetodologioina toimineet ketterät menetelmät olivat omiaan tavoitteeseen pääsemisessä. Haastavissa tilanteissa myös Punoksen muut asiantuntijat ovat olleet taustajoukoissa tärkeänä tukena.

Osaltani kiitos kuuluu Nightingalen tiimin mukaville ihmisille ja ratkaisukeskeiselle kulttuurille. Tällaisten ihmisten kanssa on aina miellyttävää tehdä töitä ja My Nightingale jää mieleeni yhtenä oman työurani merkityksellisimmistä projekteista.

Suomen kuluttajamarkkinoilta maailmanvalloitukseen

Vaikka verianalyysipalvelu on saanut kosolti positiivista palautetta, on Nightingale Health tehtävässään vasta alussa. Yrityksellä on kunnianhimoinen visio tuoda lisää ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa maapallon jokaisen asukkaan saataville. Nightingale Health tavoittelee maailmaa, jossa jokaisen ihmisen fokus terveydessään on oireiden hoitamisen sijaan ennaltaehkäisyssä. Punos Mobile toivottaa yritykselle sydämestään onnea tärkeälle tehtävälleen.

Sovellus julkaistiin tammikuussa 2020. Punos Mobilen toimitusjohtaja Hannu Alakangas kokeili palvelua tuolloin itse. Voit lukea lisää hänen omakohtaisista kokemuksistaan blogistamme.

Tutustu terveytesi tilannekatsaukseen My Nightingale -verianalyysillä ja mobiilisovelluksella!

TOTEUTA IDEASI KANSSAMME