Mikä on Swift?

Lippulaiva Applen laitteille

Swift on Applen kehittämä, vuonna 2014 julkaistu ohjelmointikieli. Sen pääasiallinen käyttötarkoitus on toimia ohjelmointikielenä Applen iOS-, iPadOS-, macOS-, watchOS- ja tvOS-alustoille. Kieli tehtiin korvaamaan Applen aikaisemmin käyttämä Objective-C ja se on ottanut paikkansa käytetyimpänä ohjelmointikielenä tehtäessä sovelluksia Applen alustoille.

Reilu vuosi julkaisun jälkeen, Apple teki Swift-ohjelmointikielestä avointa lähdekoodia. Swift-ohjelmointikielen kehitystä voi seurata yhteisön verkkosivuilla. Swiftillä onkin sittemmin toteutettu mm. palvelinpään Web-ohjelmointikehyksiä.

Tänä päivänä ei ole montaa syytä olla valitsematta Swiftiä kehityskieleksi.

Vankat tulevaisuudennäkymät

Swiftin tulevaisuus on tällä hetkellä nousujohteinen. Apple on sitoutunut ohjelmointikielensä jatkokehitykseen ja se onkin vakiinnuttanut paikkansa suosituimpien kielien joukossa. Koska Swift on rakennettu tämän päivän sovellusten tarpeisiin, on sen suorituskyky huippuluokkaa. Jos kuitenkin asiakkaamme tarve on rakentaa olemassaolevan Objective-C -pohjaisen sovelluksen päälle, onnistuu sekin Swiftin avulla, sillä Swift pystyy hyödyntämään myös vanhaa Objective-C -koodia.

Miksi Swift?

Kun tarkoituksena on rakentaa monimutkaista tai suoritusteholtaan vaativaa toiminnallisuutta käyttävä ohjelma, kannattaa iOS-puolella kehityskieleksi valita Swift. Jos tarkoitus on kehittää sovellus myös Googlen Android-alustalle, on syytä harkita myös React Nativea.

Apple-sovelluksia kaikille alustoille

Swift on erinomainen valinta, kun luodaan sovellusta Applen käyttöjärjestelmille.

Kestävä ratkaisu

Apple on sitoutunut Swiftin jatkokehitykseen.

Suoritusteho

Kun tarvitaan mahdollisimman hyvä suoritusteho Applen tuoteperheen sovellukselle, Swift on oikea valinta.

TOTEUTA IDEASI KANSSAMME