Image
Punos otti osaa Kanaliigan PUBG-turnaukseen

PUBG-kanapäivällistä à la Punos Mobile – Kanaliiga.fi

Erno Soihtu, 31/10/2018

“- Kontakti north! Kolme vihua, yks knockissa!”

Playerunknown’s Battlegrounds, tutummin PUBG, on suosittu selviytymispeli, jossa pelaajat hyppäävät laskuvarjolla saarelle, tavoitteenaan selvitä loppuun asti hengissä, pelialueen jatkuvasti pienentyessä. Ympäri kenttää löytyy erilaisia varusteita sekä ajoneuvoja, joita voi käyttää hyväksi tässä virtuaalimaailman johnramboilussa. Yhdessä pelissä voi parhaimmillaan olla jopa 100 pelaajaa ja osa kartoista on yhtä isoja kuin vesiputousmallin määrittelydokumentaatio. Voittaja saa palkinnoksi virtuaalisen kana-aterian.

PUBG-voittonäkymä

Koska “kaikki ei halua pelata vain säbää”, niin tänä syksynä perustettiin Kanaliiga-niminen eSports-firmasarja PUBG-pelaamisen ympärille. Yhteisön sivut löytyvät osoitteesta: kanaliiga.fi. Mobiilisoftakehityksen asiantuntijatietotoimisto Punos Mobile on ollut menossa mukana jo ihan ensimmäisistä turnauksista asti ja jonkin aikaa sitten lähdimme mukaan myös virallisena yhteistyökumppanina, sillä nokkamme kertoo, että tästä tulee kova juttu! Kanaliiga kehittyy koko ajan, ja uutena pelinä mukaan on tulossa myös räiskintäpelien legenda, Counter-Strike: Global Offensive. Kiitos Kanaliigan järjestäjille ja kaikille kanssakilpailijoille!

Tänään klo 20 nelihenkinen PUBG-tiimimme taistelee 17 muuta joukkuetta vastaan Kanaliigan Squad #2 -finaalissa. Tätä ennen squadimme selvitti 60 joukkueen karsinnat lähes näytöstyyliin, satoja kertoja isompien korporaatiofirmojen puristuksessa. Koska meillä viihdytään pitkään, karsintamenestystä vauhditti vuosien aikana hioutunut yhteiskommunikaatio, jota joskus voi myös vaikkapa kuittailuksi kuvata. Joukkueessa pelaa Punoksen työntekijöitä sekä Helsingin, että Kouvolan toimistolta, ja moni työntekijä seurasi illalla olleita karsintapelejä järjestäjien tarjoaman Twitch-lähetyksen laadukkaan selostuksen säestyksellä.

Karsintojen 1. erän loppuhetket:

https://clips.twitch.tv/KathishBigHawkYee

TULPUn tähtihetki 2. erässä:

https://clips.twitch.tv/GlamorousLazyGorillaCclamChamp

Punoksen sisäinen chat samaan aikaan:

Punoslaiset onnittelevat PUBG-tiimiään voitosta Punoksen sisäisessä chatissa

Lisäksi karsintoihin lähdettäessä Punos teki kokoonpanomuutoksia. Meillä kuunnellaan yhteistä mielipidettä ja otetaan työntekijöiden toiveet huomioon, joten toimitusjohtaja Hannu Alakangas siirrettiin sivuun pelaavasta kokoonpanosta. Joukkueen GM, Ville Mettälä kommentoi: “Kävimme e-urheilijan kanssa normaalit kehityskeskustelut ja päädyimme yhdessä tähän ratkaisuun. Kiitämme Hannua yhteisestä ajasta ja pyrimme tarjoamaan hänelle tukea muun muassa tähtäysharjoittelun suhteen. Uskomme, että Hannu tulee auttamaan meitä jatkossakin niin sanotussa seiskapakin roolissa.”  “No, mä meen sitten kattoo IFK-Pelicans.”, sanoi Hannu poistuessaan toimistolta. Toimituksen huomiona, että Helsingin IFK hävisi ottelun. #raskaspäivä

Joukkue on harjoitellut vapaa-ajallaan pari kertaa viikossa, ja osa on viimeistellyt kuntoaan mökkireissulla, osa sairaita lapsia kotona hoitaessa. Kaikki näyttää siis enemmän kuin hyvältä!

Saimme parilta joukkueen pelaajalta kommentit ennen illan koitosta:

Ville “Mettis82” Mettälä: “Pelataan omaa peliä omaan päätyyn. Vältetään ylimääräisiä konflikteja ja otetaa varmat tapot.”

Joonas “TULPU” Ahola: 

Hannu tarvitsee nyt lisää tiimikavereita, että saadaan lisäjoukkue kasaan. Jos tuntuu, että sopisit meidän squadiin, ota yhteyttä Hannuun, hannu.alakangas@punosmobile.com, 045-8750707.

Haemme tiimipelaajia, jotka haluavat ymmärtää asiakkaidemme liiketoimintaa, osaavat kommunikoida suuntimet oikein sekä asiakkaalle että tiimille, sekä ymmärtävät mobiilikehityksestä (iOS – Swift, Android – Java/Kotlin, React Native).

Meidän liikeideana on tarjota B2B-asiakkaille erittäin laadukasta mobiilisovellusosaamista, hyvällä liiketoiminnan ymmärtämisellä ryyditettynä. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että riviäkään koodia ei kirjoiteta ennen kuin ymmärrämme liiketoimintatarpeen, jota koodilla pyritään ratkaisemaan. Joskus ratkaisu voi olla jotain muutakin kuin koodimuutos. Tekniset asiat ratkeaa aina, tärkeämpää on ymmärtää bisnes.

Tarjoamme ihan tavalliset edut ja normaalin palkan. Tiimihengen ja viihtyvyyden suhteen uskomme olevamme tositosi hyviä. Saat myös ikioman työpisteen, sillä emme usko puhtaisiin avokonttoreihin.

Onnea kaikille illan peleihin! Punos Squad on valmiina.